Historier som lever vidare

Vår första utbyggnad av restauranglokalen gjordes 2007, en whiskybar med den rätta känslan och plats för en växande samling. Som med det mesta för oss, för att planera och göra nytt så ser vi bakåt och tar med oss historierna från förr in i framtiden.


Dynamitarden Joel Pålsson träffade Reine Patriksson 14 år gammal och han gjorde avtryck.
– Jag har bara bra erfarenheter från Joel. Jag jobbade på Sturebaren i Fiskebäckskil i fem somrar från jag var 14 år och där lärde jag känna många av de gamla profilerna i Fiskebäckskil. Joel var en av dem.

När utbyggnaden gjordes så döptes baren efter honom, dels för att vi fick överta hans telefonnummer 0523-222 22 och att vi fick en del saker efter honom. Joel hade en kolonilott på Skaftö som det stod ett gammal utedass på och i den brukade han ha öl. I folkmun kallades denna för Joels Bar.

2016 byggdes baren ut och om igen, handgjorda whiskyskåp täcker väggarna och mer textilier och mattor samt möbler för att förstärka den mysiga miljön i whiskybaren.

Whiskyprovningar

Varje höst och vår har vi 3-4 provningar som annonseras via vår Facebooksida och här på hemsidan. Man kan även boka grupp bokningar vilken dag som helst i veckan, året runt förutom under högsäsongen på sommaren och storhelger. Minimum antal är 8 personer för provning eller whiskydinner.
Det finns mängder med olika teman att bygga en whiskyprovning runt. Här följer några exempel på provningar men vi tar självklart emot egna önskemål. En provning håller på mellan 2-3 timmar beroende på typ av provning.
(Provningar går ej att boka under högsäsong.)

Önskar ni boka provning tillsammans med boende på Slipens Hotell? Maila dom din förfrågan.