En hyllning till en plats

En hel tillbyggnad, Talisker Room. Unikt och mångsidigt. Mysigt och utmärkande. Privat, fest eller konferens. Talisker Room med sitt stora 18 personers bord, platsbyggda skåp, whisky från golv till tak och perfekt avskilt när behovet finns. Perfekt för provningar, stora middagar eller små fester, eller en god whisky i en skön fåtölj efter middagen.

Talisker Room är en hyllning till en plats och ett destilleri som ligger Brygghuset varmt om hjärtat.
I rummet finner man en betydande samling med cirka 100 olika Talisker-flaskor. Kronan på verket är Brygghusets egen buteljering av Talisker 28yo, Cask of Distinction. Fatet är buteljerat och innehöll 168 flaskor.

Förutom whiskyprovningar, står också Talisker Room värd för whiskyklubben, The Friends of Skye. De cirka 100 medlemmarna har investerat i varsitt handgjort skåp innehållande en flaska Talisker 28yo och fr.o.m. årsskiftet kommer det att erbjudas whiskyresor och andra spännande whiskybaserade events i Brygghusets regi.

Talisker Room är en plats där våra öar och skärgård möts. Skaftö och Isle of Skye har många likheter gällande både miljö och väderlek. Vår profil, matlagning och läge precis vid havet passar perfekt till Taliskers karaktär med dess kryddiga och tångrökiga doft samt smak av havssälta och pepprighet.

Whiskyprovningar

Varje höst och vår har vi 3-4 provningar som annonseras via vår Facebooksida och här på hemsidan. Man kan även boka grupp bokningar vilken dag som helst i veckan, året runt förutom under högsäsongen på sommaren och storhelger. Minimum antal är 8 personer för provning eller whiskydinner.
Det finns mängder med olika teman att bygga en whiskyprovning runt. Här följer några exempel på provningar men vi tar självklart emot egna önskemål. En provning håller på mellan 2-3 timmar beroende på typ av provning.
(Provningar går ej att boka under högsäsong.)

Önskar ni boka provning tillsammans med boende på Slipens Hotell? Maila din förfrågan.