Slå dig ner och upplev

Längre in i lokalen från Talisker Room finner du Biblioteket. Härliga fåtöljer, stor soffa längs väggen, en handgjord platsbyggd hylla från golv till tak, med rader och rader av buteljer.

Flaskorna är Runes samling. Rune var en passionerad whisky man en gäst på restaurangen. När Rune gick bort blev vi kontaktade av hans son, som erbjöd oss köpa samlingen.
Flaskorna fick då nytt hem hos oss och har förärats med en speciell plats i ett helt eget rum. Flaskorna i biblioteket är precis som det låter, till ”låns” och för att beundras. De ger en speciell känsla till rummet och när du sitter där med ditt glas så kommer du förstå.

Whiskyprovningar

Varje höst och vår har vi 3-4 provningar som annonseras via vår Facebooksida och här på hemsidan. Man kan även boka grupp bokningar vilken dag som helst i veckan, året runt förutom under högsäsongen på sommaren och storhelger. Minimum antal är 8 personer för provning eller whiskydinner.
Det finns mängder med olika teman att bygga en whiskyprovning runt. Här följer några exempel på provningar men vi tar självklart emot egna önskemål. En provning håller på mellan 2-3 timmar beroende på typ av provning.
(Provningar går ej att boka under högsäsong.)

Önskar ni boka provning tillsammans med boende på Slipens Hotell? Maila dom din förfrågan.