Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring. Här agerar offentliga och privata aktörer för att ställa om till ett hållbart samhälle. Mer om initiativet »

Vi på Restaurang Brygghuset har alltid varit måna om att investera och därigenom gynna den lokala verksamheten på Skaftö

2016 byggdes Slipens Hotell, som har bidragit till mer året runt-verksamhet, vilket har gynnat hela ön – detta har framför allt varit positivt för vår restaurang och möjligheten att få fler heltidsanställningar.

Vi samarbetar med lokala fiskare, och försöker alltid att få tag i närproducerat produkter och säsongsanpassa menyn

Under lågsäsong arbetar vi bland annat med musikkvällar med kända artister. Detta gör vi för att skapa en trivsam miljö och bidra till att det inträffar fler evenemang även på vinterhalvåret.

Det finns ett bra samarbete med Slipens hotell och även andra aktörer runtom på ön när det gäller att skicka gäster på till exempel hummerfiske, guidade turer eller kajakturer. Allt för att gästerna ska få en bättre upplevelse samtidigt som vi håller intäkterna lokalt.

Under julbordssäsong har vi en önskan att ordna en buss mellan Uddevalla och Brygghuset för att uppmuntra fler till att åka kollektivt. Mycket av våra intäkter går till investeringar på ön – nu senast till exempel padelbanor.