Chichibu Provning

Japansk whisky provning Fredag den 30 Augusti!

Vi provar 5 olika japanska whiskies.

Pris och mer info om kvällen & middagen kommer snart!

Provnings ledare: Yumi Yoshikawa, Global Brand Ambassador för Chichibu – Provningen hålls på engelska

Chichibu Destilleri öppnade 2008, då var det första privatägda Japanska destilleriet att öppna på mer än tre årtionden. Succén väntade inte på sig och de fick ett enormt erkännande. Grundaren Ichiro Akuto till destilleriet är erkänd både i Japan och Internationellt för att producera några av världen och Japans bästa whisky som är tillgängliga idag.

Chichibu Destilleri grundare Ichiro Akuto kommer från en familj med lång historia inom whisky och spritindustrin och destillering med en historia som sträcker sig 21 generationer tillbaka. Akuto Shuzo startade att producera Saké redan 1625 I Chichibu, Saitama.

Ichiro köpte sin fars gamla whisky från Hanyu destilleri efter finansiella kraschen 1990, runt millennieskiftet så släppte Ichiro ”The Playing Card Series”, med den succén så byggde han Chichibu där han destillerar whisky med kärlek och respekt för den Skotska Whisky traditionen med precision och balans från Japan och shokunin filosofi.

Bokas via info@brygghusetkrog.se

Boende på  www.slipenshotell.se eller www.tweedhotellskafto.se Kan bokas i samband med provningen via info@brygghusetkrog.se

 

Info.

  • Datum: 30 augusti, 2024
  • Plats: Brygghuset
  • Tid: 18:00 - 20:00
  • Pris kommer kr